Over ONCE erfgoededucatie

Lieneke

ONCE: ONderwijs, Cultuur, Educatie | ONCE: OOIT

Mocht u ervoor kiezen ONCE erfgoededucatie een opdracht te geven, dan krijgt u te maken met een enthousiast, proactief en communicatief vaardig persoon. Mijn naam is Lieneke Westerink en ik heb medio 2012, direct na mijn afstuderen, ONCE erfgoededucatie opgericht. Ik maak graag gebruik van deze plek om mij en mijn achtergrond even nader aan u voor te stellen. 

In 2008 ben ik afgestudeerd als Bachelor of Arts in Geschiedenis. In 2010, 2011 en 2012 volgden daar drie Masters of Arts op: een master Internationale betrekkingen in historisch perspectief, een master Nieuwe media en digitale cultuur en een master Geschiedenis en staatsinrichting (eerstegraads lesbevoegdheid). Naast mijn studies  werkte ik als onderzoeksassistent voor de Universiteit van Utrecht en als conservator en educator bij het museum Jan van Riebeeckhuis te Culemborg. Download mijn volledige Curriculum Vitae of bekijk mijn CV online op Linked-In.

Mijn interesses liggen al zo lang ik me kan herinneren op het gebied van geschiedenis, cultuur, erfgoed en het overdragen van kennis. Hierbij vind ik het inzetten van nieuwe media zeer waardevol. Niet zelden zet ik dan ook moderne technieken in om het verleden tot leven te laten komen in het heden. 

De interesse voor het verleden is voortgekomen uit mijn grootste hobby: lezen. Van Thea Beckman tot Diana Gabaldon: álle verhalen met een historisch tintje verslind ik met liefde. Met beide ouders en zelfs grootvader als docenten is het misschien niet vreemd dat ik me als een vis in het water voel binnen een onderwijsomgeving. Lesgeven doe ik aan leerlingen uit zowel het primair als het voortgezet onderwijs en vind ik heerlijk.

Naar mijn idee is het beeld nu compleet: een mediawijze geschiedenisdocent met grote interesse in hoe kennis over te brengen aan verschillende doelgroepen. Ik ben heel dankbaar dat ik mijn opgedane kennis en ervaring nu kan en mag inzetten in de praktijk en ben benieuwd wat de toekomst nog gaat brengen!

N.B. Als zelfstandig ondernemer ben ik in het bezit van een VAR-WUO verklaring. Opdrachten uitvoeren op projectbasis is dus geen probleem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s