Publicaties

De afgelopen jaren heb ik in het kader van mijn studies, stages en werk verschillende onderzoeken gedaan. De eindresultaten daarvan zijn, gerangschikt per studie, stage of werkplek, hieronder te vinden. Daarnaast heb ik enkele artikelen mogen publiceren op verschillende gebieden. Ook deze zijn hieronder te vinden. Mocht u vragen hebben op basis van dit materiaal, neemt u dan vooral contact op via info@once-erfgoededucatie.nl

Master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in Geschiedenis en Staatsinrichting (2011-2012) 

De praktische opdracht – motivatiebevorderend – Meesterproef vakdidactiek. Een onderzoek naar de invloed van de praktische opdracht (PO) op de motivatie gevoeld door leerlingen (2012).

Wat vind je er zelf van – Masterscriptie. Een praktijkgericht onderzoek (PGO) naar ervaringen en voorkeuren van jongens en meisjes van mondelinge, klassikale feedback. Co-auteurs zijn Aster Steijlen, Susanne Kemps en Margriet Hermans (2012).

Master Nieuwe Media en Digitale Cultuur (2010-2011)

Mediawijsheid op school – Masterscriptie. Een onderzoek naar de implementatie van mediawijsheid in het voortgezet onderwijs (2011).

Artikel De mediawijze burger – Artikel over de koppeling van mediawijsheid aan burgerschap, gepubliceerd in tijdschrift Maatschappij & Politiek (februari 2011). Het artikel is gebaseerd op de resultaten van mijn masterstageonderzoek. Co-auteurs zijn Levien Nordeman en Ad van Dam. Dit artikel is ook verschenen in het tijdschrift Kunstzone (februari/maart 2011). 

Stageonderzoek media(on)wijsheid – Masterstageonderzoek. Een onderzoek naar de ontwikkelingen omtrent mediawijsheid in Nederland (2010).

Artikel Towards Glocalization and Beyond – Artikel over de invloeden van het internet op lokale sociale netwerken, gepubliceerd in het online magazine The Journal of Network Theory (april 2010).

Master Internationale betrekkingen in historisch perspectief (2008-2011) 

Special Report EUROCLIO work in Yugoslavia – Masterstageopdracht. Een special report schrijven over de werkzaamheden van EUROCLIO, The European Association of History Educators in voormalig Joegoslavië tussen 2003-2008 . Co-Auteur is Marleen Brouwer.

Pecunia en Politiek in de Gouden Eeuw – Masterscriptie. Een onderzoek naar de invloed van financiële kwesties op de vorming van de buitenlandse politiek van de Republiek tegen het einde van de Gouden Eeuw (1688-1713).

Onderzoeksassistentschap bij de Universiteit van Utrecht (2008-2010)

Artikel Financiële markten in de Republiek – een Utrechts onderzoek – Artikel gebaseerd op tot dan toe gevonden onderzoeksresultaten. Gepubliceerd in Bossche Bladen (2009). Onderdeel van een groter onderzoek naar de financiële markten in de Republiek in de vroegmoderne tijd (1500-1800). Co-auteur is Karen Hollewand.

Spel van de Gouden Eeuw – Website van het spel dat gratis te downloaden is voor iPhone, iPad en iPod. Het spel is volledig gebaseerd op de onderzoeksresultaten die wij vonden en is tot stand gekomen vanuit de behoefte om de resultaten met een breed publiek te kunnen delen. Op dit moment (mei 2013) is een bijpassend lespakket voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs in ontwikkeling. Wat mij betreft een prachtig voorbeeld van hoe nieuwe media ingezet kunnen worden om een breed publiek te kunnen bereiken en lessen te verrijken!

Speltekst

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s